O Nas

Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego Zajazdu i Restauracji.

Szczególną wartością restauracji jest niepowtarzalna atmosfera i wyjątkowo smaczne jedzenie. Oferujemy Państwu salę kominkową z samoobsługą, która pomieści 160 osób a dla osób pragnących prywatności oferujemy salę na pierwszym piętrze, na której nasz personel obsługuje gości mających rezerwacje. W sumie możemy obsłużyć ok. 260 osób.

Tworząc Zajazd szczególną uwagę zwróciliśmy na wystrój wnętrza. Pragniemy, aby nasi klienci zjedli posiłek w miejscu, które sprawia poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Zapraszamy zarówno miejscowych gości jak i przejezdnych, którzy chcą zjeść smaczny obiad oraz odpocząć od natłoku codziennych wydarzeń.

Posiadamy również kącik zabaw dla naszych małych klientów oraz specjalne pomieszczenie do przewijania niemowlaków. Naszą mocną stroną jest smaczna kuchnia staropolska. Oferujemy śniadania, obiady i kolacje. Stworzyliśmy menu specjalnie dla dzieci. Zjedzą Państwo u nas obfity obiad, który możecie zakończyć wyśmienitą szarlotką lub sernikiem.

Organizujemy wesela, chrzciny, urodziny i imieniny. Zorganizujemy dla Państwa każdą imprezę okolicznościową. Urządzimy każde szkolenie lub imprezę firmową. Dodatkową atrakcją dla naszych klientów jest Jurajska Galeria Staroci, wystawiona w naszej restauracji. Każdy zainteresowany klient może zakupić oferowane u nas antyki.

Menu

Zestawy śniadaniowe serwujemy codziennie do godz: 12:00

  • Jajecznica na masełku (4 jaja, bułeczki z pieca lub pieczywo),
  • Jajecznica staropolska na szynce lub bekonie ( 4 jaja, bekon, szynka, bułeczki z pieca lub pieczywo ),
  • Śniadanko wagi lekkiej ( groszek cukrowy, pomidory suszone, 2 jajka sadzone, szynka dojrzewająca, sos ziołowy, tost pełnoziarnisty ),
  • Śniadanko jurajskie ( 2 frankfurterki, jajko sadzone, bekon, ser gouda, pomidor, sos majonezowo-śmietanowy, bułeczki z pieca lub pieczywo ),
  • Tost amerykański ( tost amerykański, bekon, jajko sadzone, sałata lodowa, pomidor, ogórek konserwowy, ser cheddar, sos tysiąca wysp ),
  • Wiejska kiełbasa smażona z cebulką i pieczarką ( kiełbasa wiejska, cebula, pieczarka, musztarda lub ketchup ) TYLKO NA POSIE,
  • Twarożek z warzywami sezonowymi ( twaróg półtłusty, pomidor, ogórek, szczypiorek, koper ) TYLKO NA POSIE.
  • Sałatka mini caprese z jajkami Mollet ( mix sałat, ser mozarella, pomidor cherry, szynka parmeńska, jajko Mollet 2szt, tost pełnoziarnisty, sos ziołowy ),
  • Łosoś z dodatkiem twarogu koziego, gruszki i sosu malinowego ( łosoś wędzony, twaróg kozi, gruszka grillowana, rucola, tost pełnoziarnisty, sos malinowy ),
  • Tatar wołowy po jurajsku  – wtorek/piątek ( polędwica wołowa, żółtko kurze, anchois, ogórek konserwowy, cebula, pieczarki konserwowe ).
  • Świeżo wyciskany sok pomarańczowo – marchewkowy,
  • Makaron spaghetti pełnoziarnisty ( makaron pełnoziarnisty, grillowana cukinia, czosnek, pomidor cherry, szynka dojrzewająca, parmezan ),
  • Sałatka grecka z melonem w sosie z warzyw ogrodowych ( mix salat, oliwki czarne, cebula czerwona, pomidor, ogórek zielony, papryka, ser feta, tosty, sos z warzyw ogrodowych ),
  • Placuszki owsiano – ziemniaczane z dipem jogurtowo-ziołowym i wędzonym łososiem.
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i avocado ( mix sałat, kurczak grillowany, pomidor cherry, ogórek zielony, cebula czerwona, granat, avocado, tosty, sos winegret ),
  • Sałatka z makaronem sojowym i polędwiczką wieprzową ( mix sałat, polędwiczka wieprzowa grillowana, makaron sojowy, pieczarka grillowana, cukinia, pomidor cherry, parmezan, tosty, sos balsamiczny ),
  • Sałatka z grillowanym antrykotem z sosem miodowo-ziołowym ( mix sałat, grillowany antrykot, pomidor cherry, ogórek zielony, papryka, mango, parmezan, tosty, sos miodowo-ziołowy ).
  • Rosołek drobiowo – wołowy z makaronem,
  • Barszczyk czerwony z mini pierożkami,
  • Żurek zabielany na zakwasie tradycyjnym,
  • Zupa koperkowa z pulpecikami,
  • Zupa szczawiowa z kurczakiem,
  • Jurajskie flaczki,
  • Żurek zabielany na zakwasie tradycyjnym w chlebku TYLKO NA POSIE,
  • Chłodnik litewski z jajkiem TYLKO NA POSIE .
  • Kotlecisko ( schab wieprzowy panierowany w bułce i w jajku ),
  • Kotlet Szefa Kuchni ( schab z grilla, szparagi zielone, bakłażan, bekon, jajko sadzone ),
  • Eskalopki z polędwiczek wieprzowych na placuszkach ziemniaczanych z sosem kurkowym ( polędwiczka wieprzowa 2szt., placuszki ziemniaczane 2szt., sos kurkowy ),
  • De volaille ( filet panierowany, masło),
  • Gyros na talerzu z pieczarkami i serem ( kurczak grillowany z pieczarkami i serem, frytki, surówka z białej i czerwonej kapusty ),
  • Chrupiące polędwiczki z kurczaka w tortilli z serem cheddar i sosem słodko-pikantnym ( polędwiczki z kurczaka, sałata lodowa, pomidorki cherry, ser cheddar, sos słodko-pikantny, tortilla, frytki ),
  • Filet z kurczaka w cieście z mąki pełnoziarnistej ( filet w cieście z mąki pełnoziarnistej, pomidor, cukinia, mozarella ),
  • Placek żniwiarza ( placek ziemniaczany, gulasz mięsny ).
  • Filet z kurczaka z grilla,
  • Karkówka z grilla,
  • Burger Szefa Kuchni z sosem BBQ ( mięso wołowe, bułka pszenno – drożdżowa, bekon, ser cheddar, ogórek konserwowy, pomidor, cebula, sos majonezowy, sos pomidorowy, sos BBQ ),
  • Grillowany antrykot z pieczarkami i papryką w sosie demiglace ( antrykot, pieczarki, papryka, sos demiglace ),
  • Stek wołowy z grilla z czosnkiem niedźwiedzim i marynowami szalotkami ( stek wołowy, rucola, pomidor cherry, szalotka marynowana, czosnek niedźwiedzi, masło ),
  • Koryto mięs dla 2 lub 3 osób (karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, warzywa grillowane, księżyce, talarki, sos czosnkowy, sos turecki),
  • Koryto mięs dla 4 lub 6 osób (karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, szaszłyk drobiowo-wieprzowy, warzywa grillowane, placuszki, talarki, sos czosnkowy, sos turecki).
  • Pstrąg smażony z masłem czosnkowym,
  • Pstrąg z warzywami z pary,
  • Łosoś z grilla w zielonej posypce z sosem szafranowym,
  • Sandacz grillowany ułożony na groszku cukrowym i mini marchewkach z sosem śmietanowo – winnym ( sandacz grillowany, groszek cukrowy, mini marchewki, sos śmietanowo-winny ).
  • Goloneczka bez kości na kapuście z grzybami i pomidorami ( goloneczka bez kości, kapusta z grzybami i pomidorami, chrzan, musztarda ),
  • Golonka z kością po jurajsku w piwie z warzywami korzennymi ( goleń tylna, warzywa korzenne, chrzan, musztarda ),
  • Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym, pieczonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło,
  • Pierogi ręcznie wyrabiane z mięsem,
  • Pierogi ręcznie wyrabiane ruskie.
  • Nuggetsy drobiowe + frytki + surówka z białej kapusty,
  • Zapiekanka z kurczakiem na talerzu ( kurczak grillowany, pieczarki, ser, surówka z białej kapusty, frytki ),
  • Pulpeciki w sosie pomidorowym + talarki + ogórek kiszony.
  • Ziemniaki z wody,
  • Kluski śląskie,
  • Frytki,
  • Talarki,
  • Księżyce,
  • Duffinki,
  • Ryż,
  • Pieczywo,
  • Bułeczki z pieca – tylko do 12:00,
  • Masło / masło czosnkowe.
  • Mizeria,
  • Warzywa z pary,
  • Warzywa z grilla,
  • Zestaw surówek,
  • Mix świeżych warzyw z sosem winegret,
  • Szpinak z pomidorami suszonymi w śmietanie,
  • Kapusta zasmażana.
  • Naleśniki tradycyjne z dżemem truskawkowym lub twarożkiem polane sosem czekoladowym,
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych,
  • Deser lodowy ( lody mascarpone , owoce sezonowe, polewa ).
  • Pepsi 0,2 itd…
  • Soki owocowe,
  • Toma,
  • Lipton,
  • Górska Natura,
  • Rockstar original,
  • Red bull,
  • Kefir,
  • Herbata czarna,
  • Herbata owocowa,
  • Kawa czarna,
  • Kawa z mlekiem,
  • Capuccino,
  • Latte,
  • Espresso,
  • Parzona / Rozpuszczalna,
  • Grzaniec z wina,
  • Piwa lane:
    • Tyskie Gronie
  • Piwa butelkowe:
    • Tyskie Gronie
    • Książęce pszeniczne
    • Książęce ciemne
    • Lech Premium
    • Lech free
    • Dębowe mocne
    • Żubr
    • Pilsner Urquell
    • Grolsch
  • Wina i wódki:
    • Wyborowa
    • Finlandia
    • Wino półwytrawne – czerwone, białe.