O Nas

Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego Zajazdu i Restauracji.

Szczególną wartością restauracji jest niepowtarzalna atmosfera i wyjątkowo smaczne jedzenie. Oferujemy Państwu salę kominkową z samoobsługą, która pomieści 160 osób a dla osób pragnących prywatności oferujemy salę na pierwszym piętrze, na której nasz personel obsługuje gości mających rezerwacje. W sumie możemy obsłużyć ok. 260 osób.

Tworząc Zajazd szczególną uwagę zwróciliśmy na wystrój wnętrza. Pragniemy, aby nasi klienci zjedli posiłek w miejscu, które sprawia poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Zapraszamy zarówno miejscowych gości jak i przejezdnych, którzy chcą zjeść smaczny obiad oraz odpocząć od natłoku codziennych wydarzeń.

Posiadamy również kącik zabaw dla naszych małych klientów oraz specjalne pomieszczenie do przewijania niemowlaków. Naszą mocną stroną jest smaczna kuchnia staropolska. Oferujemy śniadania, obiady i kolacje. Stworzyliśmy menu specjalnie dla dzieci. Zjedzą Państwo u nas obfity obiad, który możecie zakończyć wyśmienitą szarlotką lub sernikiem.

Organizujemy wesela, chrzciny, urodziny i imieniny. Zorganizujemy dla Państwa każdą imprezę okolicznościową. Urządzimy każde szkolenie lub imprezę firmową. Dodatkową atrakcją dla naszych klientów jest Jurajska Galeria Staroci, wystawiona w naszej restauracji. Każdy zainteresowany klient może zakupić oferowane u nas antyki.

Menu

Zestawy śniadaniowe serwujemy codziennie do godz: 12:00

  • Owsianka z jabłkami i cynamonem,
  • Jajecznica na masełku – 4 jaja, bułeczki z pieca lub pieczywo,
  • Jajecznica staropolska na szynce lub bekonie – 4 jaja, szynka, bekon, bułeczki z pieca lub pieczywo,
  • Lekki omlet  – 4 jaja, szparagi zielone, pomidorki cherry, ser mozarella, szpinak, pieczarki, sos pomidorowy,
  • Śniadanko jurajskie – 2 parówki z szynki, jajko sadzone, bekon, ser gouda, pomidor, sos majonezowo śmietanowy, bułeczki z pieca lub pieczywo,
  • Bajgiel z pieczoną wieprzowiną z dodatkami na ciepło – karkówka pieczona, sałata lodowa, ogórek konserwowy, pomidor,  ser cheddar, sos majonezowo musztardowy,
  • Śledzik marynowany na sosie tatarskim – filety śledziowe, kapary, oliwki czarne, sos tatarski,
  • Grillowany ser kozi – ser kozi, gruszka, szynka parmeńska, miód cytrynowy, 2 tosty,
  • Tatar wołowy po jurajsku – wtorek/piątek – polędwica wołowa, żółtko kurze, anchois, ogórek konserwowy, cebula, pieczarki konserwowe.
  • Świeżo wyciskany sok pomarańczowy,
  • Placuszki ziemniaczano cukiniowe z grillowanym pomidorem i sosem szpinakowym,
  • Naleśniki razowe – naleśniki razowe 2 szt, rucola, ser feta, oliwki zielone, pomidorki cherry, avocado, pestki dyni, dip jogurtowo ziołowy ),
  • Tagliatelle z białymi szparagami, groszkiem cukrowym i pomidorkami suszonymi,
  • Sałatka z grillowaną piersią z indyka – mix sałat, indyk grillowany, ser feta, pomidorki cherry, granat, oliwki zielone, pestki dyni, 2 tosty,  sos winegret,
  • Sałatka z grillowanymi warzywami i kiełbasą chorizokiełbasa chorizo, ser lazur, grillowana cukinia, grillowany bakłażan, pomidor, pieczarki, papryka, 2 tosty, sos balsamiczny,
  • Sałatka z grillowanym łososiem – mix sałat, grillowany łosoś, jajko Mollet, szparagi zielone, pomidorki cherry, grillowany bakłażan, ogórek zielony, 2 tosty, dressing malinowy.
  • Rosołek drobiowo wołowy z makaronem,
  • Barszczyk czerwony z mini pierożkami,
  • Żurek zabielany na zakwasie tradycyjnym,
  • Żurek zabielany na zakwasie tradycyjnym w chlebie,
  • Krupnik z kaszą pęczak i kurczakiem,
  • Zupa meksykańska z nachosami,
  • Kwaśnica góralska na wędzonym żeberku,
  • Jurajskie flaczki.
  • Kotlecisko – schab wieprzowy panierowany w bułce i w jajku,
  • Schab po parysku z grillowaną cebulką i jajkiem sadzonym – schab grillowany, cebulka, jajko sadzone,
  • Kotlet szefa marynowany w piwie – schab owinięty boczkiem marynowany w piwie i zielonym pieprzu, grillowana pieczarka, bekon, cebula, ser mozarella,
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym na białym winie – polędwiczki wieprzowe, sos borowikowy, białe wino,
  • De volaille – filet panierowany, masło,
  • Chrupiące polędwiczki z kurczaka w tortilli z serem cheddar i sosem słodko-pikantnym – polędwiczki z kurczaka, sałata lodowa, pomidorki cherry, ser cheddar, sos słodko-pikantny, tortilla, frytki,
  • Filet z kurczaka faszerowany serem cheddar i pieczarkami na szpinaku śmietanowo czosnkowym – filet z kurczaka, pieczarki, pomidor, bekon, ser cheddar, szpinak, śmietana,
  • Pierś z kurczaka na fasolce szparagowej w sosie z suszonych pomidorów – filet z kurczaka, zielona fasolka szparagowa, sos z suszonych pomidorów,
  • Goloneczka bez kości na kapuście z grzybami i pomidorami – goloneczka bez kości, kapusta z grzybami i pomidorami, chrzan, musztarda,
  • Golonka z kością po jurajsku w piwie z warzywami korzennymi – goleń tylna, warzywa korzenne, chrzan, musztarda,
  • Placek żniwiarza – placek ziemniaczany, gulasz mięsny.
  • Filet z kurczaka z grilla,
  • Karkówka z grilla,
  • Burger Szefa Kuchni z sosem BBQ – mięso wołowe, bułka pszenno drożdżowa, bekon, ser cheddar, ogórek konserwowy, pomidor, cebula, sos majonezowy, sos pomidorowy, sos BBQ,
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z brokułami, mini marchewkami w delikatnym sosie chrzanowo musztardowym – polędwiczki wieprzowe 2szt., brokuły, mini marchewki, sos chrzanowo musztardowy,
  • Stek wołowy z grillowaną gruszką i sosem z miodu pitnego – stek wołowy, gruszka, sos miodowy,
  • Koryto mięs dla 2 lub 3 osób – karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, warzywa grillowane, księżyce, talarki, sos czosnkowy, sos turecki,
  • Koryto mięs dla 4 lub 6 osób – karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, goloneczka, warzywa grillowane, placuszki, talarki, sos czosnkowy, sos turecki,
  • Pstrąg smażony z masłem czosnkowym,
  • Pstrąg z warzywami z pary,
  • Dorsz w panco na szpinaku z sosem maślano cytrynowym – filet z dorsza, panierka panco, szpinak, sos maślano cytrynowy,
  • Łosoś grillowany na groszku cukrowym w sosie ziołowym – filet z łososia grillowany, mix sałat, groszek cukrowy, pomidorki cherry, sos ziołowy.
  • Żeberka na kapuście w marynacie musztardowo piwnej z buraczkami i opiekanymi ziemniaczkami,
  • Rolada śląska z kluseczkami śląskimi i modrą kapustą czerwoną,
  • Pierogi ręcznie wyrabiane z mięsem,
  • Pierogi ręcznie wyrabiane ruskie.
  • Nuggetsy drobiowe + frytki + surówka z białej kapusty,
  • Kotlecik wieprzowy w cieście naleśnikowym + duffinki + marchewka,
  • Dorsz w panco + talarki ziemniaczane + ogórek kiszony.
  • Ziemniaki z wody,
  • Kluski śląskie,
  • Frytki,
  • Talarki,
  • Księżyce,
  • Duffinki,
  • Ryż,
  • Pieczywo,
  • Bułeczki z pieca – tylko do 12:00,
  • Masło / masło czosnkowe.
  • Tarte buraczki zasmażane,
  • Warzywa na parze,
  • Warzywa z grilla,
  • Zestaw surówek,
  • Marchewka z groszkiem,
  • Szpinak z pomidorami suszonymi w śmietanie,
  • Kapusta zasmażana z grzybami.
  • Naleśniki tradycyjne z dżemem truskawkowym lub twarożkiem polane sosem czekoladowym,
  • Placuszki jogurtowo serowe z sosem karmelowym i świeżymi owocami,
  • Tarta jabłkowo gruszkowa z lodami waniliowymi na ciepło.
  • Pepsi 0,2 itd…
  • Soki owocowe,
  • Toma,
  • Lipton,
  • Górska Natura,
  • Rockstar original,
  • Red bull,
  • Kefir,
  • Herbata czarna,
  • Herbata owocowa,
  • Kawa czarna,
  • Kawa z mlekiem,
  • Capuccino,
  • Latte,
  • Espresso,
  • Parzona / Rozpuszczalna,
  • Grzaniec z wina,
  • Piwa lane:
    • Tyskie Gronie
  • Piwa butelkowe:
    • Tyskie Gronie
    • Książęce pszeniczne
    • Książęce ciemne
    • Lech Premium
    • Lech free
    • Dębowe mocne
    • Żubr
    • Pilsner Urquell
    • Grolsch
  • Wina i wódki:
    • Wyborowa
    • Finlandia
    • Wino półwytrawne – czerwone, białe.