O Nas

Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego Zajazdu i Restauracji.

Szczególną wartością restauracji jest niepowtarzalna atmosfera i wyjątkowo smaczne jedzenie. Oferujemy Państwu salę kominkową z samoobsługą, która pomieści 160 osób a dla osób pragnących prywatności oferujemy salę na pierwszym piętrze, na której nasz personel obsługuje gości mających rezerwacje. W sumie możemy obsłużyć ok. 260 osób.

Tworząc Zajazd szczególną uwagę zwróciliśmy na wystrój wnętrza. Pragniemy, aby nasi klienci zjedli posiłek w miejscu, które sprawia poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Zapraszamy zarówno miejscowych gości jak i przejezdnych, którzy chcą zjeść smaczny obiad oraz odpocząć od natłoku codziennych wydarzeń.

Posiadamy również kącik zabaw dla naszych małych klientów oraz specjalne pomieszczenie do przewijania niemowlaków. Naszą mocną stroną jest smaczna kuchnia staropolska. Oferujemy śniadania, obiady i kolacje. Stworzyliśmy menu specjalnie dla dzieci. Zjedzą Państwo u nas obfity obiad, który możecie zakończyć wyśmienitą szarlotką lub sernikiem.

Organizujemy wesela, chrzciny, urodziny i imieniny. Zorganizujemy dla Państwa każdą imprezę okolicznościową. Urządzimy każde szkolenie lub imprezę firmową. Dodatkową atrakcją dla naszych klientów jest Jurajska Galeria Staroci, wystawiona w naszej restauracji. Każdy zainteresowany klient może zakupić oferowane u nas antyki.

Menu

Zestawy śniadaniowe serwujemy codziennie do godz: 12:00

  • Jajecznica na masełku (4 jaja, bułeczki z pieca lub pieczywo),
  • Jajecznica staropolska na szynce lub bekonie ( 4 jaja, bekon, szynka, bułeczki lub pieczywo ),
  • Jaja sadzone z bekonem na tostach francuskich ( 2 jaja sadzone, bekon, 2 tosty, ser żółty, szpinak, pomidor, sos berneński ),
  • Półmisek jurajski ( kiełbaski wieprzowe, jajko sadzone, fasola biała z sosem pomidorowym, bekon, pieczarka smażona, bułeczki lub pieczywo ).
  • Oscypek górski grillowany z żurawiną ( oscypek 3 plastry, żurawina, mix sałat ),
  • Śledzik z miodowo-cytrynowymi warzywami sezonowymi ( śledź solony, szalotka, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, olej, ogórek konserwowy, oliwki czarne, szczypior, dresing miodowo – cytrynowy).
  • Śniadania
    • Jogurt naturalny z domową granolą i owocami sezonowymi ( jogurt naturalny, domowa granola, owoce sezonowe ),
    • Bułka wieloziarnista z pastą jajeczną, pomidorkami cherry i rucolą ( bułka wieloziarnista, pasta jajeczna, pomidorki cherry, rucola, szczypiorek ,majonez light).
  • Przystawki
    • Carpaccio z buraka z naturalnym serem kozim ( naturalny ser kozi, burak marynowany, migdały prażone, rucola, kapary z łodygą, szynka parmeńska, sos balsamiczno-malinowy),
    • Placuszki cukiniowe z łososiem wędzonym  (2 placuszki cukiniowe, łosoś wędzony, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, dip ziołowy ).
  • Dania główne
    • Sałatka grecka z mango w sosie z warzyw ogrodowych ( oliwki czarne, cebula czerwona, mix sałat, pomidor, ogórek zielony, papryka, ser feta, tosty, mango, sos z warzyw ogrodowych ),
    • Makaron orkiszowy z polędwiczką wieprzową i zielonym pesto ( makaron orkiszowy, polędwiczka wieprzowa, pesto zielone, pomidorki cherry, szparagi zielone 2 szt, natka pietruszki, czosnek, oliwa z oliwek ),
    • Naleśnik  ze szpinakiem ( naleśnik  1szt, feta, dip jogurtowy, czosnek, szpinak ),
    • Dorada smażona z ziołami ( dorada oprószona mąką 1szt. 350g, masło 20g, zioła).
  • Świeże soki
    • Sok pomarańczowy
    • Sok marchewkowo-pomarańczowy
    • Sok ‘Bomba Witaminowa’ 300ml ( szpinak, jabłko, kiwi ).
  • Sałatka Cezar po jurajsku z jajkiem i chrupiącym boczkiem ( jajo sadzone, bekon, kurczak, grzanki, sałata lodowa, sałata rzymska, parmezan, pomidorki cherry, avocado, grzanka, sos majonezowy winchester ),
  • Sałatka z polędwiczką wieprzową i szparagami ( polędwiczka wieprzowa, szparagi zielone, ser lazur, pomidory suszone, mix sałat, pestki dyni prażone, sos malinowy, grillowana cukinia, grzanka ).
  • Chłodnik Litewski (okresowo),
  • Rosołek wołowo-drobiowy z makaronem,
  • Pomidorowa ze świderkami i kwaśną śmietaną,
  • Żurek zabielany na zakwasie tradycyjnym,
  • Barszczyk z mini pierożkami,
  • Jurajskie flaczki,
  • Kotlecisko ( schab wieprzowy panierowany w bułce i w jajku ),
  • Schab w sosie meksykańskim ( schab grillowany, fasola czerwona, kukurydza, szalotka, cieciorka, papryka, sos słodko- pikantny ,fasola szparagowa zielona ),
  • Schab grillowany ze szpinakiem ( schab z grilla, pomidor, szpinak, bekon, jajo sadzone ),
  • De volaille ( filet z kurczaka panierowany, masło),
  • Filet z sosem carbonara ( filet z kurczaka grillowany, sos carbonara ),
  • Roladka z kurczaka z gorgonzolą i orzechami ( filet z kurczaka, ser gorgonzola, szpinak, orzechy włoskie, panierka paryska ),
  • Gyros na talerzu z pieczarkami i serem ( kurczak grillowany z pieczarkami i serem, frytki, surówka z białej i czerwonej kapusty ),
  • Polędwiczki na placuszkach ziemniaczanych z sosem borowikowym ( polędwiczka wieprzowa 2szt., placuszki ziemniaczane 2szt., sos borowikowy ),
  • Placek Żniwiarza ( placek ziemniaczany, gulasz mięsny ).
  • Filet z grilla,
  • Karkówka z grilla,
  • Filet z kurczaka z pieczarkami i grillowaną cukinią w sosie z suszonych pomidorów ( filet z kurczaka, grillowana pieczarka, grillowana cukinia, sos z suszonych pomidorów ),
  • Burger szefa ( mięso wołowe, bułka pszenno-drożdżowa, bekon, ser chedar, ogórek konserwowy, pomidor, cebula, sos majonezowy , sos pomidorowy ),
  • Stek z polędwicy dojrzewającej na szpinaku z czerwonym Pesto ( stek wołowy, szpinak, pesto czerwone, masło ),
  • Koryto mięs dla 2 lub 3 osób (karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, warzywa grillowane, księżyce, talarki, sos czosnkowy, sos turecki),
  • Koryto mięs dla 4 lub 6 osób (karczek, filet z kurczaka, polędwiczki, kiełbaski, boczek, szaszłyk drobiowo-wieprzowy, warzywa grillowane, placuszki, talarki, sos czosnkowy, sos turecki).
  • Pstrąg smażony z masłem czosnkowym,
  • Pstrąg z warzywami z pary,
  • Łosoś z grilla ze szparagami z sosem berneńskim.
  • Pierogi ręcznie wyrabiane ruskie,
  • Pierogi ręcznie wyrabiane z mięsem,
  • Goloneczka na kapuście  z ziemniakami opiekanymi,
  • Golonka z kością po jurajsku w piwie z warzywami korzennymi,
  • Rolada wołowa, kluski śląskie, buraczki zasmażane.
  • Nuggetsy z kurczaka z frytkami i surówką z białej kapusty,
  • Zapiekanka z kurczakiem na talerzu ( kurczak, pieczarki, ser, frytki, surówka colesław ),
  • Makaron spaghetti z kurczakiem w sosie pomidorowym.
  • Ziemniaki z wody,
  • Kluski śląskie,
  • Frytki,
  • Talarki,
  • Księżyce,
  • Duffinki,
  • Ryż,
  • Pieczywo,
  • Bułeczki z pieca – tylko do 12:00,
  • Masło / masło czosnkowe,
  • Warzywa z pary,
  • Warzywa z grilla,
  • Zestaw surówek,
  • Mizeria,
  • Kapusta młoda z koperkiem,
  • Tarte buraczki zasmażane,
  • Szpinak z pomidorkami suszonymi w śmietanie,
  • Mix świeżych warzyw.
  • Naleśniki z twarożkiem i malinami,
  • Szarlotka z lodami na ciepło,
  • Deser lodowy.
  • Pepsi 0,2 itd…
  • Soki owocowe,
  • Toma,
  • Lipton,
  • Górska Natura,
  • Rockstar original,
  • Red bull,
  • Herbata czarna,
  • Herbata owocowa,
  • Kawa czarna,
  • Kawa z mlekiem,
  • Capuccino,
  • Latte,
  • Espresso,
  • Parzona / Rozpuszczalna,
  • Grzaniec z wina,
  • Piwa lane:
    • Tyskie Gronie
  • Piwa butelkowe:
    • Tyskie Gronie
    • Książęce pszeniczne
    • Książęce ciemne
    • Lech Premium
    • Lech free
    • Dębowe mocne
    • Żubr
    • Pilsner Urquell
    • Grolsch
  • Wina i wódki:
    • Lubuska
    • Finlandia
    • Wino półwytrawne – czerwone, białe
    • Wódka Gorbatchow.
  • Prosecco
    • Mionetto Prosecco Orange
    • Mionetto Prosecco Rose
    • Mionetto Prosecco DOCG.